Με μια ματιά: Αρχικά συμπτώματα εγκυμοσύνης

Συμπτώματα Εγκυμοσύνης

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΗΣΗΣ

Αν και υπάρχουν ορισμένα συνήθη συμπτώματα που υποδηλώνουν την ύπαρξη μιας κύησης, μπορεί να διαφέρουν από γυναίκα σε γυναίκα και από εγκυμοσύνη σε εγκυμοσύνη ή φυσικά μπορεί να σχετίζονται με κάτι άλλο. Επιβεβαιώστε την κύηση με τεστ εγκυμοσύνης ή υπέρηχο.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Το πιο χαρακτηριστικό και σύνηθες σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Ωστόσο, αρκετές γυναίκες δεν σημειώνουν τις ημέρες του κύκλου τους ή έχουν ακανόνιστο κύκλο, οπότε δεν μπορεί να θεωρηθεί από μόνο του αξιόπιστο σύμπτωμα.

Καθυστερηση Περιόδου
ΠΡΩΙΝΗ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ

ΠΡΩΙΝΗ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ

Μετά από την απουσία της περιόδου το πιο συχνό σημάδι εγκυμοσύνης είναι οι πρωινές αδιαθεσίες. Δεν βιώνουν όλες οι γυναίκες πρωινή αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά σχεδόν στις μισές είναι κλασσικό σύμπτωμα.

ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ, ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ

Όταν είστε έγκυος, το στήθος σας θα γίνει μεγαλύτερο και μπορεί να το αισθάνεστε ερεθισμένο. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το χρώμα των θηλών σας γίνεται πιο σκούρο.

ΕΡΕΘΙΣΜΕΝΟ, ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΣΤΗΘΟΣ
ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ

ΣΥΧΝΟΥΡΙΑ

Στους πρώτους 2 ή 3 μήνες της εγκυμοσύνης θα διαπιστώσετε ότι έχετε την ανάγκη να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ πιο συχνά από ότι συνήθως. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μωρό σας πιέζει την ουροδόχο κύστης σας, η οποία δεν μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της κύησης, δημιουργώντας το αίσθημα της κατεπείγουσας ούρησης.

ΝΑΥΤΙΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΤΟ

Η πρωινή αδιαθεσία, η οποία μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή της νύχτας, αρχίζει μερικές φορές μετά από τρεις εβδομάδες μετά τη σύλληψη.

ΝΑΥΤΙΑ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΜΕΤΟ
ΕΛΑΦΡΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

ΕΛΑΦΡΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ

Μερικές φορές μια μικρή ποσότητα κολπικής αιμορραγίας είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Γνωστή ως αιμορραγία εμφύτευσης, συμβαίνει όταν το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολλάται στο τοίχωμα της μήτρας, περίπου 10 έως 14 ημέρες μετά από τη σύλληψη.

ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Οι μεταβαλλόμενες ορμόνες σας μπορεί να προκαλέσουν ευμετάβλητη διάθεση στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης.

ΕΥΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΖΑΛΗ

ΖΑΛΗ

Η εγκυμοσύνη κάνει τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται και την αρτηριακή σας πίεση να μειωθεί.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

Η αυξημένη κυκλοφορία αίματος είναι πιθανό να προκαλέσει ήπιους πονοκεφάλους.

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ

ΛΙΓΟΥΡΕΣ

Το σώμα μιας εγκύου δουλεύει υπερωρίες και χρειάζεται επιπλέον καύσιμα για να παράξει ενέργεια. Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν το σώμα τους να  ζητάει υδατάνθρακες, που είναι εύκολο να μεταβολιστούν.

ΚΟΠΩΣΗ

Το αίσθημα κόπωσης είναι ένα ακόμη σύμπτωμα εγκυμοσύνης που εμφανίζεται αρκετά νωρίς. Η κόπωση αποδίδεται στην αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης, μιας ορμόνης που προωθεί την υπνηλία.

Προτεινόμενα βίντεο

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Μοιραστείτε το!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Ακολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα!

Με την εγγραφή σας στο maia.gr μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία και να επιλέξετε το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει!

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Δημιουργήστε το λογαριασμό σας κάνοντας ΕΓΓΡΑΦΗ

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Επιλέξτε το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει, πατήστε ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Περισσότερα από την κατηγορία “Με μια ματιά”