Προετοιμασία για το θηλασμό – Τίποτε πιο υπέροχο από τη μητρότητα!

Τίποτε πιο υπέροχο από τη μητρότητα!

Προετοιμασία για το θηλασμό

Προετοιμασία για το θηλασμό. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα σας προετοιμάζεται μόνο του για τον νέο του ρόλο. Εσείς και ο σύντροφός σας θα έχετε πολλές νέες εμπειρίες. Μάθετε τα πάντα για το θηλασμό και τα πλεονεκτήματά του.

Τι υπέροχο: Είστε έγκυος! Μια νέα ζωή μεγαλώνει μέσα σας.

Εσείς μπορείτε να την αισθανθείτε, οι άλλοι μπορούν να τη δουν: Η εγκυμοσύνη είναι κάτι θαυμάσιο! Θα έχετε πολλές νέες εμπειρίες, ιδίως αν αυτό είναι το πρώτο σας παιδί.

Υπάρχουν αρκετές απορίες που οι μέλλοντες γονείς θα πρέπει να απαντήσουν πριν τη γέννηση του παιδιού τους.

Μία από αυτές είναι πώς θα ταΐσετε το μωρό σας αμέσως μετά τη γέννησή του.

Ωστόσο, πολλοί γονείς δεν θεωρούν τις απορίες σχετικά με τον τρόπο ταΐσματος του μωρού τους τόσο επείγουσες πριν τον τοκετό.

Μπορεί επίσης να νομίζουν ότι ο θηλασμός είναι “το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο”, κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται καν προετοιμασία.

Φυσική διαδικασία

Είναι αλήθεια ότι ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία.

Από την άλλη, όπως τόσα άλλα φυσικά πράγματα σήμερα, ο θηλασμός δεν αποτελεί πλέον τον κανόνα όπως παλιά.

Μπορεί να είστε μία από τις πολλές γυναίκες που, μέχρι να αποκτήσουν το πρώτο τους παιδί, δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους νεογέννητο ή μωρό να θηλάζει.

Σήμερα, η γνώση πάνω σε θέματα θηλασμού σπανίως μεταδίδεται από τη μια γενιά στην άλλη.

Υπάρχουν επίσης πολλοί μύθοι – ιστορίες που απογοητεύουν τις μητέρες για το θηλασμό αντί να τις ενθαρρύνουν.

Σωστή πληροφόρηση

Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να αποθαρρυνθεί από ψευδείς πληροφορίες σχετικά με το θηλασμό και ιστορίες που ακούτε για προβλήματα: Σχεδόν όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν τα μωρά τους χωρίς δυσκολία αν το θέλουν, εφ’ όσον πάρουν τις σωστές πληροφορίες για το πώς να το κάνουν και έχουν έναν σύμβουλο θηλασμού ή μια μαία που θα τις βοηθήσει σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Η καλύτερη προετοιμασία για το θηλασμό είναι η σωστή πληροφόρηση.

Όσο πιο πολλές πληροφορίες αποκτήσετε πριν τον τοκετό σχετικά με το θηλασμό, τόσο πιο πολλές πιθανότητες θα έχετε να θηλάσετε το μωρό σας χωρίς προβλήματα.

Εάν τελικά αντιμετωπίσετε προβλήματα στο θηλασμό, σχεδόν πάντα θα υπάρχει κάποιος τρόπος να τα ξεπεράσετε.

Μαθήματα θηλασμού

Οι σύμβουλοι θηλασμού ή οι μαίες είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για βοήθεια. Ένα καλό βιβλίο για το θηλασμό είναι μια πολύτιμη επένδυση.

Καλό επίσης είναι να ρωτήσετε αν, εκτός από μαθήματα για εγκύους, υπάρχουν και μαθήματα θηλασμού στην περιοχή σας.

Πατέρας και θηλασμός

Παρ’ όλο που ο θηλασμός αφορά κυρίως τη μητέρα και το μωρό, και ο πατέρας μπορεί επίσης να συνεισφέρει σημαντικά σε μια καλή σχέση θηλασμού.

Έτσι, ο πατέρας μπορεί να μάθει πριν τον τοκετό για το θηλασμό όσα μπορεί να μάθει και η μητέρα.

Ένας ενημερωμένος πατέρας, με θετική στάση απέναντι στο θηλασμό, μπορεί να βοηθήσει τη σύντροφό του εάν εκείνη έχει ανησυχίες πριν τον τοκετό ή αντιμετωπίσει προβλήματα μετά.

  1. Εγχειρίδιο θηλασμού για ένα ευτυχισμένο υγιές μωρό! ©Medela [online] Διαθέσιμο στο: https://klinikum.gr/tm/wp-content/uploads/2016/10/200-0460-DELEL-2016-10-Nm-breastfeeding-broch-A5-low.pdf [Ανακτήθηκε 6 Οκτωβρίου 2020]
  1. Το maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .
  2. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές / ενημερωτικές, δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας επειδή διαβάσατε κάτι στο maia.gr. 
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Share on print

Μοιραστείτε το!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο;

Ακολουθήστε τα παρακάτω τρία απλά βήματα!

Με την εγγραφή σας στο maia.gr μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη αρθρογραφία και να επιλέξετε το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει!

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Δημιουργήστε το λογαριασμό σας κάνοντας ΕΓΓΡΑΦΗ

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Επιλέξτε το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει, πατήστε ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε

Παρακολουθήστε το σεμινάριο online, όποτε και από όπου βρίσκεστε