Κολικοί του νεογνού

  1. Οι κολικοί αφορούν το 1ο τρίμηνο της ζωής και εμφανίζονται συνήθως κατά την 2η – 3η εβδομάδα της ζωής του. Εκδηλώνονται με έντονη ανησυχία και κλάμα κυρίως τις απογευματινές ώρες. Μπορεί να παρουσιαστούν ακόμα και κατά την ώρα του γεύματος όπου το μωρό σταματάει τον θηλασμό και συσπά τους μηρούς προς την κοιλία του αναζητώντας ανακουφιστική θέση.
  2. Εκτός από το να προσέχετε την διατροφή σας όσο καιρό θηλάζετε, μπορείτε να πίνετε συχνά ένα ρόφημα από χαμομήλι,τίλιο και γλυκάνισο μαζί όπου, παίρνοντάς το από εσάς μέσω του θηλασμού, λειτουργεί ευεργετικά και για το παιδί σας! Το τήλιο είναι γνωστό για τις ηρεμιστικές και χαλαρωτικές του ιδιότητες και ο γλυκάνισος είναι ένα από τα κυριότερα βότανα κατά των αερίων, του τυμπανισμού και της διευκόλυνσης της διαδικασίας της πέψης. Επίσης, διεγείρει την παραγωγή του γάλακτος από τους μαστούς κατά τον θηλασμό και, ενημερωτικά σας αναφέρω, ότι βοηθά σε περιπτώσεις ανικανότητας και σεξουαλικής ψυχρότητας!!! Όταν το μωρό σας έχει κολικούς, μπορείτε να του δίνετε απευθείας το ρόφημα αυτό, σε μικρές δοσολογίες, για να το βοηθήσετε!

Ένα άλλο ρόφημα το οποίο μπορείτε να πίνετε είναι ο συνδυασμός γλυκάνισου με μαραθόσπορου (μάραθο). Ο μάραθος έχει τις ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με τον γλυκάνισο . Επίσης υποβοηθά στην απώλεια βάρους και στην μακροζωία!!! Και αυτό το ρόφημα μπορείτε να το δίνετε απευθείας στο μωρό, πάντα σε μικρές δοσολογίες και εφόσον υποφέρει από κολικούς. Ένα μωρό που θηλάζει δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από το μητρικό γάλα, τα ροφήματα αυτά είναι απλά μια μικρή βοήθεια για το συγκεκριμένο πρόβλημα ( τους κολικούς).

Όταν το μωρό σας υποφέρει από κολικούς μπορείτε να το τοποθετήσετε μπρούμυτα πάνω στα πόδια σας και να του χαϊδεύετε την πλάτη του ή να του βάλετε ζεστά επιθέματα πάνω στην κοιλίτσα του!

Το μωρό σας πρέπει να έχει τουλάχιστον μία κένωση την ημέρα. Αν μια μέρα δεν ενεργηθεί, μπορείτε να του δώσετε λίγο χαμομήλι για να το βοηθήσετε!


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?