Τί περιλαμβάνει το φαρμακείο του νεογέννητου μωρού

Τί περιλαμβάνει το φαρμακείο του νεογέννητου μωρού

Το φαρμακείο του νεογέννητου μωρού σας περιλαμβάνει φαρμακευτικά προϊόντα περιποίησης του μωρού. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως κανένα φάρμακο δεν πρέπει να χορηγείτε στο μωρό σας χωρίς την εντολή του παιδιάτρου.

  1. Καθαρό οινόπνευμα 95ο
  2. Αποστειρωμένες γάζες Τις πρώτες ημέρες και μέχρι να πέσει ο ομφαλός καθαρίζετε την περιοχή με αποστειρωμένη γάζα εμποτισμένη με οινόπνευμα. Επίσης, τους πρώτους μήνες το μωρό σας θα έχει και τσιμπλίτσες στα μάτια του. Μπορείτε να τα καθαρίσετε με αποστειρωμένη γάζα εμποτισμένη με φυσιολογικό ορό
  3. Αντισηπτικό υγρό σαπούνι Για τα χέρια όλων όσων θα πιάνουν το μωρό το πρώτο τρίμηνο
  4. Αποστειρωμένο βαμβάκι Για να σκουπίσετε υπολείμματα στην περιοχή του ομφάλιου λώρου
  5. Αμπούλες φυσιολογικού ορού Για τη μύτη του όταν έχει κλείσει και δυσκολεύεται να αναπνεύσει και για των ματιών του.
  6. Θερμόμετρο Μπορούμε να θερμομετρήσουμε το μωρό από τον ποπό, τη μασχάλη και το στόμα. Προτιμήστε να θερμομετρήσετε το μωρό σας από τον ποπό. Θεωρείται ο πιο έγκυρος τρόπος και πιο ασφαλής, καθώς η ένδειξη της θερμομέτρησης από τη μασχάλη και το στόμα μπορεί να είναι λίγο χαμηλότερη και υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού του μωρού λόγω του ότι δεν έχει υπομονή και έλεγχο των κινήσεών του.
  7. Χάρτινες μάσκες προστασίας για να τις φοράτε σε περίπτωση που νιώθετε ότι έχετε κρυολογήσει
  8. Ψαλιδάκι νυχιών, χτενάκι και βουρτσάκι μαλλιών Αποφύγετε την χρήση νυχοκόπτη για τα νυχάκια του μωρού γιατί ειδικά στην αρχή το νυχάκι είναι κολλημένο με το δέρμα του και είναι πιθανόν να το τραυματίσετε. Το βουρτσάκι προσφέρει ένα απαλό μασάζ στο κεφάλι του μωρού
  9. Πάνες
0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?