Μαιευτήρας –  Χειρουργός Γυναικολόγος, ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Αναστασάκης Ελευθέριος

Αναστασάκης Ελευθέριος

Ο Ελ. Αναστασάκης γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1974. Κατάγεται από την Κρήτη, είναι παντρεμένος με την Πέγκυ Καλαντζή και έχει ένα γιο. Είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο τον προγεννητικό έλεγχο και την εμβρυομητρική ιατρική.

Έχει υπηρετήσει σε κλινικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες, διαλέξεις, επιστημονικά συνέδρια και σεμινάρια. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πλήθος ελληνικών και ξενόγλωσσων επιστημονικών άρθρων και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις και υποτροφίες.
Ειδικό ενδιαφέρον, για τον ίδιο, αποτελεί η Εμβρυομητρική Ιατρική, η Μαιευτική & Γυναικολογική Υπερηχογραφία, τομέας στον οποίο εξειδικεύτηκε στο Royal Free Hospital του Λονδίνου, και η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του ως επιμελητής της γυναικολογικής κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών καθώς και στο ιατρείο που διατηρεί στη συμβολή των οδών Πάρνηθος 119 και Αριστοτέλους και στο κέντρο προγεννητικού ελέγχου Λ.Κηφισίας 86.
Παράλληλα, είναι μέλος του τμήματος εμβρυομητρικής ιατρικής και γυναικολογικών υπερήχων του μαιευτηρίου “Γαία” και επιστημονικός συνεργάτης των μαιευτηρίων “Γαία”, “Μητέρα”, “Ιασώ”, και “Λητώ”.

Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Οκτώβριο του 2018 του χορηγήθηκε εκπαιδευτική άδεια από το ΝΝΑ για την περαιτέρω εξειδίκευση του και στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, στο Μαιευτήριο Έλενας Βενιζέλου. Από τον Νοέμβριο του 2018 τοποθετήθηκε στην διακλαδική Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΝΝΑ), ώστε να βοηθήσει περισσότερες γυναίκες να ζήσουν το όνειρο της μητρότητας.