Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Σωτήρχος Αθανάσιος

Σωτήρχος Αθανάσιος Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος

Ο Αθανάσιος Σωτήρχος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 07 Ιουνίου 1977. Αποφοίτησε από το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου με γενικό βαθμό «Άριστα» και το Σεπτέμβριο 1997 εισήχθη στο Ιατρικό Τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ.).

Τον Ιούλιο 2003 έλαβε το Πτυχίο της Ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με βαθμό «Λίαν Καλώς», ενώ το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και ονομάστηκε Σημαιοφόρος Ιατρός του Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2004 και κατά την περίοδο διεξαγωγής την Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας υπηρέτησε στη Διακλαδική Μονάδα Υγειονομικού Πυρηνικού, Βιολογικού, Χημικού (ΠΒΧ) Πολέμου, έχοντας λάβει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Από το 2005 έως το 2009 υπηρέτησε στη Φρεγάτα «Σαλαμίς» του Πολεμικού Ναυτικού, λαμβάνοντας μέρος σε πληθώρα αποστολών, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό.

Από το 2009 έως το 2010 εκπαιδεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Το 2010 ξεκίνησε την ειδίκευσή του στη Β’ Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου», ενός εκ των μεγαλυτέρων Μαιευτικών και Γυναικολογικών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας. Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία στην Παθολογία της Κύησης, στη Γυναικολογική Χειρουργική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική, στην Κολποσκόπηση και την Παθολογία Τραχήλου, στην Υστεροσκόπηση, στις παθήσεις της Εμμηνόπαυσης, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο Τμήμα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης του Νοσοκομείου.

Το 2014 έλαβε τον τίτλο της ειδικότητας στη Μαιευτική – Γυναικολογία.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην “Αναπαραγωγική – Αναγεννητική Ιατρική” της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Κατά τα έτη 2018 – 2019 εκπαιδεύτηκε στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στο Τμήμα Ανθρώπινης Αναπαραγωγής του Γ.Ν. “Έλενα Βενιζέλου”.

Είναι μέλος του European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE).

Είναι κάτοχος πτυχίων, μεταξύ άλλων B.L.S, A.T.L.S, Καταδυτικής και Υπερβαρικής Ιατρικής. Συμμετέχει τακτικά σε διάφορα συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια της ειδικότητάς του, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε ως ομιλητής, είτε ως μέλος.

Από το 2014 έως σήμερα είναι Επιμελητής στη Γυναικολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ από το Μάρτιο 2017 είναι Επιμελητής στην καινούργια και υπερσύγχρονη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.