Πατέρας και έμβρυο: Πως μπορεί να δεθεί ο πατέρας με το έμβρυο

Κοινοποίηση!

Χρόνος ανάγνωσης: 1'

Πατέρας και έμβρυο: Πως μπορεί να δεθεί ο πατέρας με το έμβρυο

Οι μπαμπάδες έχουν τη δυνατότητα να δεθούν με τα μωρά τους, απλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε ημέρα για να μιλάνε στο μωρό ενώ βρίσκεται στη μήτρα.

Τα μωρά συνδέονται γρήγορα με τις μαμάδες τους, με ορισμένους ερευνητές να υποστηρίζουν ότι ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι επειδή το μωρό περνά εννέα μήνες ακούγοντας τη φωνή της μαμάς του και έτσι εξοικειώνεται μαζί της από την αρχή.

Οι μπαμπάδες μπορεί να ζηλέψουν

Οι μπαμπάδες μπορεί να ζηλέψουν αυτήν την άμεση οικειότητα, αλλά αυτή η ζήλια δεν είναι απαραίτητη.

Μπορεί παλαιότερα να επικρατούσε η άποψη ότι η ζωή μέσα στην κοιλιά είναι άνευ σημασίας, πλέον όμως γνωρίζουμε ότι το έμβρυο μπορεί και αντιλαμβάνεται ήχους.

Έτσι, οι μπαμπάδες έχουν τη δυνατότητα να δεθούν με τα μωρά τους, απλά αφιερώνοντας λίγο χρόνο κάθε ημέρα για να μιλάνε στο μωρό ενώ βρίσκεται στη μήτρα.

Αυτό όχι μόνο ενισχύει τον δεσμό παιδιού – πατέρα, αλλά βοηθάει επίσης τον μπαμπά να νιώθει ότι ασχολείται περισσότερο με το μωρό.

Η ομιλία βοηθά στην ανάπτυξη

Μπορεί να σας φαίνεται σαν μια ανόητη ή μονόπλευρη συνομιλία, αλλά η ομιλία στο μωρό ενώ βρίσκεται ακόμα στη μήτρα φαίνεται ότι βοηθά και στην ανάπτυξή του εμβρύου.

Συγκεκριμένα, όταν μιλάτε στο μωρό σας χτίζετε τα θεμέλια για την κοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη, καθώς και για τις γλωσσικές δεξιότητες και τη μνήμη του.

Άλλωστε, είναι πολύ εύκολο να το κάνετε.

Πως μπορεί να δεθεί ο πατέρας με το έμβρυο

Αρχικά, έχετε κατά νου ότι θα πρέπει να πλησιάσετε πολύ την κοιλιά της συντρόφου σας για να ακουστείτε, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχει καθίσει σε άνετη θέση.

Εάν δεν βρίσκετε κάτι να πείτε, μπορείτε να του διαβάσετε κάτι.

Ένα άρθρο εφημερίδας ή περιοδικού λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν θέλετε, γιατί να μην δοκιμάσετε ένα αγαπημένο σας παιδικό βιβλίο, ένα παιδικό ποίημα ή ένα παιδικό τραγούδι;

Έτσι θα προετοιμαστείτε και για τον ρόλο του μπαμπά.

Αν πάλι είστε λάτρης των μουσικών οργάνων, μπορείτε να παίξετε μουσική στο μωρό σας, επιλέγοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια.

Ίσως νιώθετε περίεργα στην αρχή, αλλά υποσχόμαστε ότι θα το συνηθίσετε.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι τα μωρά προτιμούν την ήρεμη, κλασική μουσική, οπότε γιατί να μη δοκιμάσετε λίγο Μότσαρτ;

Άλλοι τρόποι να δεθεί ο μπαμπάς με το αγέννητο μωρό του

  • Συνοδεύοντας τη μαμά στον γυναικολόγο. Εάν δεν έχετε συνηθίσει την ιδέα ότι πρόκειται να γίνετε μπαμπάς, το να βλέπετε το μωρό σας σε έναν υπέρηχο μπορεί να σας βοηθήσει να το συνειδητοποιήσετε και σε κάθε περίπτωση είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Ίσως μάλιστα να μπορέσετε να δείτε το μωρό να κινείται ή ακόμη και να πιπιλάει τον αντίχειρά του.
  • Διαβάζοντας σχετικά βιβλία. Τα βιβλία εγκυμοσύνης μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιληφθείτε τι συμβαίνει στο σώμα της συζύγου σας και στην ανάπτυξη του μωρού και να σας προετοιμάσουν για τον ερχομό του μωρού.
  • Αναλαμβάνοντας την προετοιμασία του βρεφικού δωματίου. Μπορείτε να συζητήσετε με τη σύντροφό σας πώς φαντάζεστε το βρεφικό δωμάτιο και να αναλάβετε δράση ώστε να το κάνετε πραγματικότητα. Έτσι, θα δεθείτε με το αγέννητο μωρό σας και παράλληλα θα βοηθήσετε έμπρακτα τη σύντροφό σας.
  • Σχεδιάζοντας το μέλλον. Ένας άλλος τρόπος να δεθείτε με το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου σας είναι με το να σκεφτείτε πώς θα είναι όταν το παιδί μεγαλώσει και τα πράγματα που θα μπορείτε να κάνετε μαζί. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα βιβλίο που σας άρεσε όταν ήσαστε ο ίδιος παιδί ή ένα παιχνίδι με το οποίο θα παίζετε μαζί στο μέλλον.

Πατέρας και έμβρυο: Πως μπορεί να δεθεί ο πατέρας με το έμβρυο

  1. Πετρογιάννης Νικόλαος: Γιατί αξίζει να μιλάει ο μπαμπάς στο αγέννητο μωρό [online] Διαθέσιμο στο: https://npetrogiannis.gr[Ανακτήθηκε 04 Φεβρουαρίου. 2021]

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: ΠΑΤΕΡΑΣ

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς, μαίες και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

  1. Το maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας.
  2. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές / ενημερωτικές, δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας επειδή διαβάσατε κάτι στο maia.gr.
Μαιευτήρας – Χειρουργός – Γυναικολόγος MD,MSc Διευθυντής Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών