Body scan στην εγκυμοσύνη

Κοινοποίηση!

Χρόνος ανάγνωσης: 1'

Body scan στην εγκυμοσύνη

Το body scan στην εγκυμοσύνη είναι ένας τρόπος διαλογισμού που βοηθάει τη γυναίκα να ηρεμήσει, να χαλαρώσει και να νιώσει το σώμα της.

Ουσιαστικά το Body scan στην εγκυμοσύνη είναι μία αργή σάρωση του σώματος που τη φέρνει κοντά στο μωρό της μέσω των αισθήσεων συνοδευόμενες από τη φαντασία της.

Είναι ένας τρόπος διαλογισμού που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος σε καταστάσεις στρες άγχους και αϋπνίας.

Μπορεί να γίνεται καθημερινά θυσιάζοντας 10 λεπτά από ολόκληρη την ημέρα.

Χρησιμοποιείται είτε ως ένας τρόπος επικοινωνίας της μητέρας και του εμβρύου είτε ως μία προσομοίωση των ωδίνων του τοκετού, προσπαθώντας να κατανοήσει η γυναίκα το σώμα της και να μάθει να το ελέγχει.

Παρακάτω παρουσιάζεται εν συντομία ένας απλός τρόπος κατανόησης και χαλάρωσης του σώματος.

Βάλτε μουσική με ήχους της φύσης και βρείτε μία άνετη στάση για εσάς και τοποθετήστε τα χέρια στους μηρούς σας με τις παλάμες σας να κοιτάζουν προς τα επάνω

Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μία βαθιά ανάσα και βρεθείτε στο πιο όμορφο μέρος έχοντας μαζί σας το άτομο που σας προσφέρει ασφάλεια και αγάπη.

Δώστε προσοχή σε κάθε μέρος του σώματός σας ξεκινώντας από το κεφάλι… το μέτωπο… τα μάτια… τα αυτιά και το σαγόνι.

Αφήστε τα κάτω δόντια να διαχωριστούν από τα πάνω στηρίζοντας συνειδητά τη γλώσσα.

Χαλαρώστε τους ώμους… τους αγκώνες… τους καρπούς …
Φανταστείτε στις παλάμες των χεριών σας να υπάρχουν μικρά βάρη.

Νιώστε τα και αφήστε τα ήρεμα να πέσουν.

Χαλαρώστε… πάρτε βαθιά ανάσα και εκπνεύστε.

Στρέψτε την προσοχή σας πίσω από τους ώμους στην πλάτη και το στήθος… χαμηλά στην πλάτη και προχωρήστε βάζοντας τα χέρια σας στην κοιλιά σας.

Εκεί είναι ένας ασφαλής και θρεπτικός χώρος για το μωρό σας να αναπτυχθεί.

Είναι το σπίτι του… Η προστασία του… εισπνοή… εκπνοή…

Νιώστε τους γοφούς σας και τη λεκάνη σας… Προχωρήστε στους μηρούς… τα γόνατα… τις κνήμες…

Φτάστε στους αστραγάλους… Κατεβείτε στο κάτω μέρος των ποδιών και νιώστε όλα τα δάχτυλα ένα-ένα… Μην ξεχνάτε να αναπνέετε… εισπνοή-εκπνοή…

Παρατηρήστε και ακούστε την αναπνοή σας… Νιώστε τώρα το σώμα σας ως σύνολο…

Ακούστε την καρδιά σας… Το ρυθμό της… και φανταστείτε τον να ενώνεται με το χτύπο της καρδιάς του μωρού σας.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να καταλάβει το σώμα σας και τη ζωή που μεγαλώνει μέσα σας. Τη ζωή που εσείς βοηθάτε να μεγαλώσει, που εσείς στηρίζετε και που τώρα καταλαβαίνετε ότι θα κάνατε τα πάντα για αυτήν…

Βαθιά εισπνοή … εκπνοή.

Ανοίξτε τα μάτια…

Εκπέμπεται ενέργεια, και ασφάλεια και έχετε τη μεγαλύτερη αγάπη μαζί σας! Το μωρό σας!

Ευχαριστώ που με αφήσατε να είμαι μαζί σας ακολουθώντας τη φωνή μου στη φαντασία σας.

Περισσότερα άρθρα στην κατηγορία: ΑΝΑΠΝΟΕΣ,ΥΓΕΙΑ

Αυτό το περιεχόμενο είναι αξιόπιστο και επιστημονικά επιβεβαιωμένο. Βασίζεται σε επίσημες ιατρικές μελέτες, έχει ελεγχθεί και επιμεληθεί από γιατρούς, μαίες και επαγγελματίες υγείας και παρουσιάζει αντικειμενική πληροφόρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών. Περιέχει βιβλιογραφικές πηγές αναφοράς. Αν είστε επιστήμονας υγείας και διαπιστώσατε ότι εμπεριέχονται ανακρίβειες, λάθη ή παραλείψεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

  1. Το maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας.
  2. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές / ενημερωτικές, δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας επειδή διαβάσατε κάτι στο maia.gr.
Μαία , Ψυχοπροφυλάκτρια PhD(c) MSc Υπεύθυνη Διαχείρισης Portal Εγκυμοσύνης maia.gr