39η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

39η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας με δυσκολία καταφέρνει να κινείται μέσα στη μήτρα .

Οι πνεύμονες έχουν ωριμάσει και ο εγκέφαλος μεγαλώνει και αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό που θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων χρόνων της ζωής του.

Το ροζ δέρμα του μωρού σας έχει γίνει άσπρο ή ασπριδερό.

Αυτήν την εβδομάδα είναι ότι πιθανόν το κεφάλι του μωρού σας να έχει εμπεδωθεί στην πύελο, αν το μωρό έχει «γυρίσει», γεγονός που θα σας επιτρέψει να γεννήσετε πιο εύκολα.

Το σώμα σας

Η αλλαγή στη θέση του μωρού μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή σας αλλά μπορεί να σας δυσκολέψει στις κινήσεις και το περπάτημά σας.

Οι πόνοι στην πλάτη πιθανόν να είναι πιο έντονοι λόγω του βάρους που έχετε πάρει.

Προσπαθήσεστε να φοράτε όσο πιο άνετα ρούχα και παπούτσια μπορείτε για να νιώθετε πιο άνετα.

Οι πολύ λεπτές γυναίκες μπορούν να πάρουν περισσότερα κιλά, ενώ οι πιο σωματώδεις είναι προτιμότερο να βάλουν λιγότερα.

Κινήσεις εμβρύου

Είναι σημαντικό να το αισθάνεστε κινητικό μέχρι την ώρα του τοκετού, ενώ για οτιδήποτε σάς ανησυχεί, επικοινωνήστε άμεσα με το γυναικολόγο σας.

Ο τοκετός είναι πολύ κοντά και χρήσιμο είναι να επικοινωνήσετε με την μαία για όποιο σύμπτωμα σας κάνει να σκεφτείτε ότι ήρθε η ώρα, ακόμη και αν αποδειχτεί ότι επρόκειτο για λανθασμένη ανάγνωση των μηνυμάτων του σώματος.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?