37η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

37η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας εξασκείται κάνοντας αναπνευστικές κινήσεις προκειμένου να ανταπεξέλθει στη ζωή έξω από τη μήτρα.

Πιπιλίζει τον αντίχειρα του, ανοιγοκλείνει τα μάτια του και γυρίζει από τη μια πλευρά στην άλλη.

Το μέσο έμβρυο αυτής της ηλικίας εξακολουθεί να παίρνει βάρος με ρυθμό μισού κιλού την εβδομάδα περίπου.

Τα μωρά ανάμεσα από 37 έως την 42 εβδομάδα θεωρούνται τελειόμηνα.

Αν ένα μωρό γεννηθεί πριν από την 37 εβδομάδα θεωρείται πρόωρο.

Το σώμα σας

Ο γυναικολόγος σας, σας παρακολουθεί τώρα πιο στενά και σε κάθε επίσκεψη ελέγχει την ανάπτυξη και την θέση του μωρού σας.

Τώρα μπορεί να προγραμματιστεί και ένας προγεννητικός καρδιοτοκογραφικός έλεγχος.

Δεν αποτελεί βέβαια αναγκαστικά ένδειξη σαν εξέταση ρουτίνας.

Ενοχλήσεις

Το μωρό σας βρίσκεται πιο χαμηλά αυτές τις ημέρες. Αυτό ονομάζεται εμπέδωση και συμβαίνει μερικές εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό σας.

Η νέα, χαμηλότερη θέση του εμβρύου μπορεί να μειώσει την πίεση που ασκείται στους πνεύμονες και το διάφραγμά σας και να διευκολύνει την αναπνοή σας αλλά αυξάνει την πίεση που πιθανών νιώθετε στην ουροδόχο κύστη σας.

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης επιδρούν στους συνεκτικούς ιστούς που χαλαρώνουν σημαντικά και μπορεί να νιώθετε συχνά έντονους πόνους στην πλάτη και την λεκάνη.

Στην τελική αυτή ευθεία ίσως η ενόχληση γίνει εντονότερη αφού το σώμα προσπαθεί να δώσει την κατάλληλη θέση για τον τοκετό στο έμβρυο που πλέον έχει αναπτυχθεί σημαντικά.

Κάντε υπομονή και χαλαρώστε με τους τρόπους στους οποίους ανταποκρίνεται το δικό σας σώμα.

Το μασάζ θα ανακουφίσει και θα ηρεμήσει τα μέλη σας που καταπονούνται από όλη αυτή την εντατική διαδικασία.

Γυναικολογική εξέταση

Θα πραγματοποιηθεί γυναικολογική εξέταση αναζητώντας τα σημάδια του επερχόμενου τοκετού και εξετάζοντας κατά πόσο βρίσκεστε κοντά στην τελική ευθεία.

Ο γυναικολόγος θα ελέγξει τη θέση του μωρού στη λεκάνη, τη διαστολή της μήτρας μας, κατά πόσον έχει μαλακώσει ο τράχηλός σας.

Η καταγραφή θα επιτρέψει τον υπολογισμό της ημέρας του τοκετού με μεγάλη ακρίβεια, αν και αυτός μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Σε πολλές γυναίκες ο τράχηλος διαστέλλεται εβδομάδες πριν τον τοκετό, ενώ κάποιες δεν έχουν καθόλου ενδείξεις μέχρι τη στιγμή που θα πρέπει να ξεκινήσουν για το μαιευτήριο.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?