3η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Η σύλληψη συμβαίνει με την ένωση του σπέρματος και μ'ένα αυγό, για να σχηματιστεί ένα μοναδικό κύτταρο που ονομάζεται ζυγωτό .

Το έμβρυο

Η σύλληψη συμβαίνει με την ένωση του σπέρματος και μ’ένα αυγό, για να σχηματιστεί ένα μοναδικό κύτταρο που ονομάζεται ζυγωτό.

Το μέγεθος του είναι περίπου όσο το κεφάλι μιας καρφίτσας.

Το ζυγωτό με τη σειρά του αναπτύσσεται σύντομα σε μια μικρή συλλογή από κυττάρα που ονομάζεται βλαστοκύστη .

Αυτήν την εβδομάδα η βλαστοκύστη αρχίζει την πορεία της από τη σάλπιγγα στη μήτρα όπου θα εμφυτευθεί για να μεγαλώσει.

Το σώμα σας

Μπορεί να παρατηρήσετε λίγες κηλίδες αίμα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Στην πραγματικότητα είναι και από τα πρώτα σημάδια επιτυχίας. Σε κάποιες γυναίκες ξεκινούν κάποια συμπτώματα εγκυμοσύνης ενώ σε κάποιες άλλες αργούν λίγο ακόμη.

Ραντεβού με τον γυναικολόγο

Σημειώστε την πρώτη ημέρα της τελευταίας περιόδου αλλά και διάφορες ερωτήσεις που θέλετε να του κάνετε. Φροντίστε να ενημερώσετε με ειλικρίνεια τον γιατρό για το οικογενειακό ιστορικό όσον αφορά σε χρόνιες ασθένειες ή γενετικά προβλήματα. Ενημερώστε τον επίσης για το αν λαμβάνετε φάρμακα, ώστε να σας συμβουλέψει τι πρέπει να κάνετε.

Διατροφή εγκύου

Αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης είναι τόσο πρώιμο που πολλές γυναίκες αγνοούν παντελώς την κατάστασή τους. Αυτό δε σημαίνει πως οι ανάγκες του σώματος δεν είναι αυξημένες, επομένως η διατροφή της εγκύου πρέπει να περιλαμβάνει βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιλέγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, κόκκινο κρέας και όσπρια που θα θωρακίσουν τον οργανισμό και θα βοηθήσουν στην μετέπειτα ανάπτυξη του εμβρύου χάρη στο ασβέστιο, το σίδηρο και τις πρωτεΐνες που περιέχουν.

Προγεννητικές βιταμίνες

Κατά την επίσκεψή σας στον γιατρό συζητήστε το ενδεχόμενο να λάβετε κάποιες απαραίτητες για την εγκυμοσύνη σας βιταμίνες. Το φυλλικό οξύ βοηθά στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα του μωρού, που επηρεάζουν τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Οι ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα αναπτύσσονται τις πρώτες 28 μέρες της εγκυμοσύνης, την περίοδο δηλαδή που ακόμα οι περισσότερες γυναίκες αγνοούν ότι είναι έγκυες.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?