23η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

23η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας είναι πιθανότατα γύρω στα 29 εκατοστά από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι την φτέρνα.

Τα αιμοφόρα αγγεία στους πνεύμονες αναπτύσσονται προετοιμάζοντας το αναπνευστικό σύστημα, ενώ πλέον καταπίνει κανονικά αν και φυσιολογικά δε θα «κάνει τα κακά του» μέχρι να γεννηθεί.

Σε αυτό το στάδιο, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται το πάγκρεας, το οποίο είναι σημαντικό για την παραγωγή ορμονών, ιδιαιτέρως της ινσουλίνης, που έχει καθοριστική σημασία για το μεταβολισμό.

Το κορμί του μωρού σας γίνεται τώρα πιο αφράτο, αν και το δερματάκι του παραμένει ρυτιδιασμένο καθώς θα πάρει κι άλλο βάρος στη συνέχεια.

Το χνούδι του σώματος του σκουραίνει και το προσωπάκι καθώς και το σώμα του παίρνουν τώρα το τελικό τους σχήμα.

Το σώμα σας

Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια υποτυπώδη αιμορραγία όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, ένα συνηθισμένο φαινόμενο της εγκυμοσύνης.

Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνουν τα ούλα σας να πρήζονται και να ερεθίζονται εύκολα που έχει ως αποτέλεσμα τη συχνή αιμορραγία, ειδικά όταν πλένετε τα δόντια σας.

Πατέρας

Οι μπαμπάδες πρέπει να μιλούν στο αγέννητο μωρό τους.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα μωρά διακρίνουν ευκολότερα τις μπάσες αντρικές φωνές απ’ ότι τις γυναικείες φωνές με τους υψηλούς τόνους.

Διατροφή εγκύου

Η διατροφή σας εξακολουθεί να είναι ενισχυμένη από άποψη ποιότητας. Κυρίως χρειάζεστε:

  1. Πρωτεΐνες για την παραγωγή των απαραίτητων ορμονών και αντισωμάτων αλλά και για τη σωστή ανάπτυξη των ιστών που σχηματίζονται.
  2. Λίπη και υδατάνθρακες για ενέργεια.
  3. Βιταμίνες για καλή υγεία συνολικά.
  4. Σίδηρο για το έμβρυο αλλά και για να καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες που δημιουργεί η μεγάλη αύξηση του όγκου του αίματος.
  5. Ασβέστιο για τα οστά και τα δόντια.

Σκούρα γραμμή στην κοιλιά

Η σκούρα γραμμή στην κοιλιά γίνεται όλο και πιο αισθητή.

Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα με τη νέα τους εικόνα, υπάρχουν όμως και εκείνες που αισθάνονται την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητά τους στα ύψη.

Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, επιλέξτε ρούχα που τονίζουν την κοιλιά.

Είναι προτιμότερο να αναδεικνύετε τα δυνατά σας σημεία από το να προσπαθείτε να κρύψετε το σώμα σας κάτω από άκομψα, φαρδιά ρούχα που σας δείχνουν πολύ μεγαλύτερες σε όγκο.


0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?