13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

13η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Η μήτρα σας είναι αρκετά μεγάλη τώρα και είναι εμφανές ότι γεμίζει την πύελο κι αρχίζει να αναπτύσσεται προς το επάνω μέρος της κοιλιάς.

Από τώρα μέχρι και την 24η εβδομάδα κύησης, το μωράκι σας αναπτύσσεται ιδιαιτέρως εντυπωσιακά.

Παρά τις μικρές αναλογίες του, το μωρό σας είναι πλήρως διαμορφωμένο με μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα.

Επίσης ενδιαφέρον έχει η σχετική μείωση στο ρυθμό ανάπτυξης του κεφαλιού, συγκριτικά με το ρυθμό ανάπτυξης του σώματος του μωρού σας.

Τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του διαμορφώνονται ταχύτατα, έτσι τα μάτια έρχονται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και τα αυτιά στα πλάγια.

Τα έντερα αναπτύσσονται αρχικά μέσα στον ομφάλιο λώρο, έξω από το σώμα του, αλλά σε αυτό το στάδιο τραβιούνται μέσα στην κοιλότητα της κοιλιάς του εμβρύου.

Το σώμα σας

Ο πιθανός κίνδυνος αποβολής έχει μειωθεί σημαντικά, και πολλές γυναίκες βλέπουνε τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης να υποχωρούν (όπως η ναυτία), ίσως βελτίωση στη διάθεση σας καθώς και αύξηση στα επίπεδα ενέργειας.

Προφανώς έχετε χάσει και την ωραία σας μέση για αυτό είναι καιρός να φοράτε ρούχα εγκυμοσύνης.

Αλλαγή διάθεσης

Τα περισσότερα συμπτώματα της εγκυμοσύνης υποχωρούν, οι ορμόνες καταλαγιάζουν και η διάθεση βελτιώνεται δραματικά.

Για τις περισσότερες από εμάς αυτό θα αποδειχτεί το πιο ομαλό, εύκολο και ευχάριστο διάστημα σε όλη τη διάρκεια της κύησης.

Μάλιστα, πολλές γυναίκες αναφέρουν μεγάλη αύξηση της ερωτικής επιθυμίας σε αυτή τη φάση, ως αποτέλεσμα της γενικότερης νηνεμίας εντός τους!

Το γεγονός ότι αισθανόμαστε εμφανώς καλύτερα δεν πρέπει να μας ξεγελά. Ίσως κάποιες παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό της ευεξίας που έχει επανέλθει και χαλαρώσουμε επαναφέροντας κακές συνήθειες στην καθημερινότητά μας.

Αποκλείουμε όπως και πριν λοιπόν το τσιγάρο, το αλκοόλ και την υπερβολική κατανάλωση καφέ.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?