24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

24η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το δέρμα του είναι λεπτό και εύθραυστο αλλά το σώμα του μεγαλώνει και πιάνει περισσότερο χώρο στην μήτρα σας.

Μπορεί επίσης να αναπτύξει μια αδυναμία στα γλυκά.

Οι προτιμήσεις στις γεύσεις διαμορφώνονται τώρα, και, πιστέψτε το ή όχι, η απόκτηση αδυναμίας στα γλυκά γίνεται τώρα.

Το σώμα σας

Μπορεί να παρατηρήσετε ασθενείς κόκκινες γραμμές στη κοιλιά σας, αλλιώς γνωστές ως ραγάδες, καθώς και στη μέση, τους γλουτούς και το στήθος σας.

Πολλές γυναίκες επίσης νιώθουν έντονη φαγούρα στο δέρμα τους, μιας και οι ορμόνες της εγκυμοσύνης μπορεί να κάνουν το δέρμα σας πιο ξηρό και η αύξηση της τάσης σε μια μεγάλη κοιλιά δεν βοηθάει.

Η χρησιμοποίηση ειδικής κρέμας μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε πιο άνετα και να σας βοηθήσει να καταπραΰνετε την φαγούρα.

Διαταραχές του ύπνου

Παράγοντες που παρεμποδίζουν τον ύπνο

  1. Η ναυτία. Για να τη διαχειριστείτε, δεν αφήνετε άδειο το στομάχι, ούτε φυσικά το παραφορτώνετε πριν πάτε για ύπνο.
  2. Η συχνοουρία. Για τη μείωση των επισκέψεων στην τουαλέτα, αποφύγετε τη λήψη υγρών πριν την κατάκλιση.
  3. Κράμπες στα πόδια. Το τέντωμα των μυών και ένα απαλό μασάζ σίγουρα θα βοηθήσουν. Αν η κατάσταση είναι ανυπόφορη, δοκιμάστε να σηκωθείτε και να περπατήσετε λίγο, ώσπου το σύμπτωμα να υποχωρήσει και να σας επιτρέψει να κοιμηθείτε.
  4. Αίσθημα καύσου. Η λύση είναι μικρά γεύματα. Το τελευταίο, καλό είναι να το λάβετε λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο και φυσικά φροντίζετε να μην περιέχει συστατικά που επιδεινώνουν την κατάσταση (καυτερά, τηγανιτά).

0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?