27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Τώρα που πλησιάζετε το τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης το μωρό σας πραγματικά αρχίζει να μεγαλώνει και να γεμίζει τον κενό χώρο της μήτρας.

Τώρα μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τα μάτια του, να κοιμηθεί και να ξυπνήσει συχνά, και πιθανόν να ρουφήξει τα δάχτυλά του όπως τον αντίχειρα.

Αν και είναι ακόμη ανώριμοι, οι πνεύμονες του μωρού σας θα λειτουργήσουν με λίγη ιατρική βοήθεια, εάν γεννηθεί πρόωρα.

Τώρα κινείται περισσότερο, καθησυχάζοντας την μητέρα, καθιστώντας το μια ευχάριστη εμπειρία και για τον μέλλοντα πατέρα.

Το σώμα σας

Τώρα πια η εγκυμοσύνη σας μεταβάλλεται ριζικά: η μήτρα σας είναι κοντά στα πλευρά σας και εάν είστε άτυχη θα βιώνετε τις κράμπες στα πόδια, τις αιμορροΐδες ή τους κιρσούς στα πόδια. (Αν σας παρηγορεί, να ξέρετε ότι σχεδόν θα εξαφανιστούν μετά την γέννα).

Πατέρας

Αν η έγκυος έχει αρχίσει να διαμαρτύρεται για το βάρος της να της υπενθυμίζετε ότι αυτό είναι φυσιολογικό σε μια υγιή εγκυμοσύνη.

Θα πρέπει να την βοηθήσετε, μη βάζοντάς την σε πειρασμούς με γλυκά και θέτοντας τον εαυτό σας ως καλό παράδειγμα.


0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?