26η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

26η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Αν μπορούσατε να δείτε το μωρό σας, θα βλέπατε την λάμψη από τα μπλε (ή καστανά, πράσινα, ανοιχτά καστανά) μάτια του, τα οποία τώρα αρχίζουν να ανοίγουν.

Επίσης, θα είναι σίγουρα ιδιαίτερα καθησυχαστικό για εσάς και τον σύντροφο σας να ακούτε τους ήχους της καρδιάς του, ξέροντας ότι λειτουργεί σωστά, κατά τις επισκέψεις σας στον γυναικολόγο σας.

Η ανταπόκριση του μωρού σας στους ήχους αυξάνεται πιο σταθερά μέχρι το τέλος του έκτου μήνα, όταν ο σχηματισμός των ακουστικών νεύρων θα έχει ολοκληρωθεί.

Το σώμα σας

Αυτήν την περίοδο θα δείτε μια μικρή αύξηση στην πίεση του αίματος που είναι φυσιολιογική.

Αν όμως το βάρος σας αυξηθεί ξαφνικά, αρχίζετε να βλέπετε θολά και τα άκρα σας πρηστούν υπερβολικά προσέξτε το ενδεχόμενο προεκλαμψίας.

Στην 31 εβδομάδα θέτουμε το θέμα της προεκλαμψίας πιο αναλυτικά. Σε ότι αφορά τη φυσική σας κατάσταση οι πόνοι στη μέση και στην πλάτη είναι πλεόν αρκετά ενοχλητικοί.
Για να ανακουφιστείτε καθίστε κάτω και ανασηκώστε τα πόδια ψηλά.

Πατέρας

Αν η σύντροφος χρησιμοποιεί μαξιλάρια κατά τον ύπνο τότε ο χώρος σας στο κρεβάτι έχει μειωθεί.

Μερικοί μπαμπάδες επιλέγουν να κοιμούνται αλλού για να αποφευχθούν διαταραχές στον ύπνο τους, συμπεριλαμβανομένων και των πολλών ταξιδιών στο μπάνιο που κάνει η μητέρα κάθε βράδυ.


0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?