14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

14η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας αποκτάει πολλά μαλλάκια, όχι μόνο στο κεφάλι και στα φρύδια του αλλά σε ολόκληρο το σώμα του.

Αυτό το λεπτό στρώμα χνουδιού εξαφανίζεται συνήθως λίγο πριν την γέννηση.

Επίσης, μερικοί μύες αρχίζουν να λειτουργούν και αυτή την εβδομάδα το μωρό σας μπορεί να πιάσει, να κάνει γκριμάτσες, ακόμη και να δείξει με τον αντίχειρα του καθώς τώρα μαθαίνει αντανακλαστικά να χρησιμοποιεί τα χέρια του.

Ο λαιμός συνεχίζει να μακραίνει και το πιγούνι δεν ακουμπά πια στο στέρνο.

Γύρω στην 14η εβδομάδα το μωρό σας αναπτύσσεται περισσότερο από κάθε άλλη εβδομάδα.

Το σώμα σας

Έχετε πιθανόν πολύ καλύτερη διάθεση και περισσότερη ενέργεια από ότι τους πρώτους τρεις μήνες της εγκυμοσύνης σας, και έχετε αφήσει τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης για τα καλά στο παρελθόν.

Σε κάποιες γυναίκες ένα μικρό φουσκωματάκι στην κοιλιά έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται.

Επίσης αν νιώθετε κάποια τραβήγματα χαμηλά μην πανικοβάλλεστε καθώς τα όργανα σας μετακινούνται προκειμένου να κάνουν χώρο για το μωρό σας.

Επίσης μερικές άτυχες γυναίκες διαπιστώνουν ότι η ναυτία και σε αυτήν την εβδομάδα συνεχίζεται.
Αν είστε μία από αυτές, επικοινωνήστε με τον γυναικολόγο σας για περισσότερες συμβουλές.

Δυσκοιλιότητα

Ακόμη και γυναίκες που δεν είχαν ποτέ πρόβλημα με το έντερό τους, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και ειδικότερα μετά το α’ τρίμηνο εμφάνισαν πρόβλημα.

Η δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη οφείλεται στην αύξηση παραγωγής της προγεστερόνης. Ορμόνη που δρα στο σώμα μας με σκοπό να χαλαρώσει τους μύες προκειμένου να μπορεί το μωρό να μεγαλώσει.

Αυτή η διαδικασία όμως επηρεάζει και το πεπτικό σύστημα της μητέρας , με αποτέλεσμα οι τροφές που τρώμε να μην καταναλώνονται αμέσως και να έχουμε αυτό το πρόβλημα πρηξίματος και δυσκοιλιότητας.

Όσο μεγαλώνει το μωρό μεγαλώνει και η μήτρα η οποία ασκεί πίεση στο έντερό μας και έτσι η δυσκοιλιότητα ολοένα και αυξάνεται.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?