25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

25η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας αρχίζει να κάνει αναπνευστικές κινήσεις, ωστόσο δεν υπάρχει αέρας στους πνεύμονες του ακόμη.

Οι αισθήσεις του αυξάνονται γρήγορα.

Ειδικές εξετάσεις στον εγκέφαλο των εμβρύων δείχνουν ότι, από τις 25 εβδομάδες, τα μωρά μπορούν να αγγίξουν και αν ρίξετε φως στην κοιλιά σας, το μωρό σας θα γυρίσει το κεφάλι του, που όπως λένε οι ερευνητές δείχνει ότι τα οπτικά τους νεύρα λειτουργούν.

Το σώμα σας

Όσο περνάει ο καιρός και το έμβρυο μεγαλώνει τόσο αρχίζετε να νιώθετε πιο άβολα.

Οι κράμπες στα πόδια γίνονται εντονότερες, οι πονοκέφαλοι κάποιες φορές είναι αφόρητοι και οι πόνοι στα πλευρά είναι ακόμη πιο αισθητοί.

Πατέρας

Μπορεί να είστε σε θέση να ακούσετε τον χτύπο της καρδιάς του μωρού σας ακουμπώντας το αυτί σας στην κοιλιά της συντρόφου σας.

Αυτή είναι μια καλή στιγμή και για τους δυο σας να αρχίσετε να εξετάζετε τα πιθανά ονόματα για το μωρό σας.

Φροντίδα των δοντιών

Η φροντίδα των δοντιών πρέπει να είναι σχολαστική, αφού, σύμφωνα με έρευνες, η καλή στοματική υγιεινή της εγκύου εξασφαλίζει την αίσια έκβαση της εγκυμοσύνης, ενώ η εμφάνιση ουλίτιδας συνδέεται με τη γέννηση ελλιποβαρούς μωρού και την προωρότητα.

Πλένετε τα δόντια τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα, χρησιμοποιήστε ανελλιπώς οδοντικό νήμα και στοματικό διάλυμα, ενώ αποφύγετε τα γλυκά στη διάρκεια της ημέρας.

Για οτιδήποτε σάς προβληματίζει, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας που θα ελέγξει τη στοματική σας κοιλότητα και θα σας δώσει τις απαραίτητες συστάσεις.


0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?