32η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

32η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας μπορεί να χρησιμοποιεί τώρα και τις πέντε του αισθήσεις.

Νιώθει πλέον σχεδόν όλον τον χώρο μέσα στη μήτρα και εξασκείται στο να ανοιγοκλείνει τα μάτια και να κάνει αναπνευστικές κινήσεις.

Επίσης μπορεί να πιπιλίζει τον αντίχειρα του για λίγο.

Με τη μεγαλύτερη συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα, πλέον το δέρμα δεν είναι διάφανο αλλά πιο αδιαφανές.

Οι κινήσεις του αυξάνονται όσο έχει ακόμη χώρο μέσα στη μήτρα και εσείς το νιώθετε ακόμη περισσότερο.

Το σώμα σας

Θα νιώθετε το μωρό σας να στριφογυρίζει και να σας κλωτσάει πολύ συχνά.

Οι πόνοι στην πλάτη όσο παίρνετε βάρος κάνουν την εμφάνιση τους και εσείς μπορείτε να ανακουφιστείτε κάνοντας κάποιες ασκήσεις στο σπίτι.

Πατέρας

Συζητήστε με τη σύντροφό σας το ενδεχόμενο να βρίσκεστε στην αίθουσα την ώρα του τοκετού, εφόσον το επιτρέπει το μαιευτήριο.

Η συμβολή σας κυρίως από συναισθηματικής και ψυχολογικής άποψης θα είναι σημαντική.
Θα της κρατάτε το χέρι, θα της δίνετε κουράγιο, θα την υποστηρίζετε.

Επιπλέον, το ότι θα βιώσετε τη γέννα από κοινού, θα σας φέρει πιο κοντά, ενώ θα ωφελήσει και τη σχέση του νεογέννητου παιδιού με τον μπαμπά του.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?