28η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

27η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας μπορεί τώρα πια να ανοίξει τα μάτια του και να γυρίσει το κεφάλι του σε οποίο σημείο φανεί φως.

Τα νύχια των χεριών του πρωτοεμφανίζονται και στρώσεις λίπους έχουν αρχίσει να σχηματίζονται καθώς προετοιμάζεται να βγει στον έξω κόσμο.

Σε αυτό το στάδιο, ο εγκέφαλος του μωρού σας αρχίζει να σχηματίζει στην επιφάνεια του τις χαρακτηριστικές έλικες και αύλακες και αυξάνει την ποσότητα του εγκεφαλικού ιστού.

Εμφανίζονται τα φρύδια και οι βλεφαρίδες του και τα μαλλάκια του αρχίζουν να μακραίνουν.

Το σώμα σας

Από αυτήν την εβδομάδα οι επισκέψεις στον γυναικολόγο σας γίνονται πιο τακτικές.

Από μια φορά το μήνα θα πηγαίνετε πλεόν για τον καθιερωμένο προγεννητικό έλεγχο στον γιατρό σας κάθε δυο εβδομάδες και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την 36 εβδομάδα.

Από εκεί και έπειτα και μέχρι να γεννήσετε, θα επισκέπτεστε τον γιατρό σας κάθε εβδομάδα.

Ραγάδες

Καθώς προχωρά η εγκυμοσύνη σας, ίσως εμφανιστούν εμφανιστούν ραγάδες στην κοιλιά, στα στήθη, στους γοφούς και στους μηρούς σας.

Οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν ότι δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να τις αποφύγετε, αλλά η εφαρμογή κάποιας κρέμας ή ελαίου δεν θα σας είναι κόπος.

Αυτό μπορεί και να οφείλεται σε γενετικά αίτια.
Αν είχε αποκτήσει η μητέρα σας ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, μάλλον θα αποκτήσετε κι εσείς.

Οι ραγάδες συνήθως υποχωρούν μετά τη γέννα.


0 Comments

Leave a reply

©2018 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?