7η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

7η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Αυτήν την εβδομάδα το μωρό σας είναι δέκα χιλιάδες φορές μεγαλύτερο από τη σύλληψη.

Η καρδιά και ο εγκέφαλος γίνονται πιο περίπλοκα, το στόμα, τα μάτια και τα αυτιά είναι πιο διακριτά όπως και η άκρη της μύτης. Στη θέση τους επίσης είναι οι νεφροί του μωρού οι οποίοι ετοιμάζονται για το σημαντικό τους έργο.

Τα χέρια και τα πόδια αρχίζουν να ξεχωρίζουν από το σώμα.

Το σώμα σας

Αν έχετε συχνούς εμμέτους μην αγχώνεστε γιατί σε αυτό το στάδιο η τροφοδότηση του εμβρύου είναι πολύ μικρή.

Μπορεί να μην φαίνεται ακόμη αλλά η μήτρα σας μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το αναπτυσσόμενο μωρό σας.

Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το αγαπημένο σας τζην σας στενεύει αρκετά το βράδυ επειδή νιώθετε κάποια φουσκώματα ενώ το πρωί επανέρχεστε.

Τέλος είναι πιθανόν να αρχίζετε να νιώθετε κάποιους πόνους χαμηλά και κάποιες κοιλιακές κράμπες.

Πατέρας

Τι γίνεται με το σεξ στην εγκυμοσύνη;

Σίγουρα δεν ανήκει στο παρελθόν αλλά θέματα σχετικά με τη διάθεση της γυναίκας υπάρχουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε μία φυσιολογική εγκυμοσύνη το σεξ επιτρέπεται.

Συζητήστε τις ανάγκες σας και τις ανησυχίες σας. Στις περισσότερες γυναίκες αυξάνεται η διάθεση τους όταν πλησιάζουν στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης τους όποτε και υποχωρούν τα ενοχλητικά συμπτώματα.

1ος προγεννητικός έλεγχος

Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας ποιές είναι οι προγεννητικές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν.

Δεν είστε υποχρεωμένες να κάνετε τις εξετάσεις, παρόλο που όλες οι εξετάσεις γίνονται για να έχετε μια πιο ασφαλή εγκυμοσύνη.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?