33η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

33η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας θα συνεχίζει να κερδίζει αρκετό βάρος τις τελευταίες εβδομάδες μέχρι τη γέννηση του.

Το λίπος κάτω από το δέρμα αλλάζει το χρώμα του δέρματος του μωρού σας από κόκκινο σε ροζ.

Ο εγκέφαλος του μωρού σας συνεχίζει να αναπτύσσεται και να ωριμάζει .

Το επίπεδο του αμνιακού υγού σας έχει φτάσει στο μέγιστο λόγω του μεγέθους του εμβρύου, γι αυτό και οι κλωτσιές και τα χτυπήματα που νιώθετε είναι ακόμη πιο δυνατά και πολλές φορές δυσάρεστα.

Επίσης σε αυτήν τη φάση περνούν αντισώματα από εσάς στο μωρό σας καθώς εκείνο συνεχίζει να αναπτύσσει το δικό τους ανοσοποιητικό σύστημα.

Το σώμα σας

Το βάρος σας αυξάνεται αισθητά ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Αυτό ασφαλώς δικαιολογείται και από τη ραγδαία ανάπτυξη του μωρού σας.

Μερικές έγκυες διαμαρτύρονται για μία σχετική αδράνεια του εντέρου (δυσκοιλιότητα).

Φροντίστε τη διατροφή σας, πιείτε αρκετά υγρά, πάρτε μαγνήσιο προκειμένου να διευκολύνετε τη λειτουργία του εντέρου σας.

Πατέρας

Προετοιμαστείτε για τον επερχόμενο τοκετό, προς αποφυγήν απροόπτων.

Να είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να μεταβείτε στο μαιευτήριο με ασφάλεια και ταχύτητα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.

Συνεννοηθείτε με τη σύντροφό μας πώς θα δράσετε σε περίπτωση που είστε απασχολημένοι, δεν έχετε σήμα στο κινητό ή γενικότερα δεν είναι εύκολο να σας εντοπίσει την κρίσιμη στιγμή.

Απαραίτητο είναι να έχετε ενημερώσει και κάποιον άλλο δικό σας άνθρωπο του συγγενικού ή φιλικού περιβάλλοντος που θα συνδράμει, αν χρειαστεί.

Λάβετε υπόψη τη διαθεσιμότητα αλλά και τον βαθμό ψυχραιμίας των υποψηφίων.

Μια συνεννόηση, περισσότερο καθησυχαστικού τύπου, θα πρέπει να γίνει και με τον γυναικολόγο σας. Σε ποιά τηλέφωνα θα βρείτε εκείνον και την μαία.

Αυτές οι πληροφορίες θα σας απαλλάξουν από περιττά άγχη και θα σας επιτρέψουν να ασχοληθείτε μόνο με τον εαυτό σας.

Διατροφή εγκύου

Η εποχή δεν είναι κατάλληλη για εξαντλητική δίαιτα.

Προτιμήστετην ισορροπημένη πρόσληψη των απαραίτητων συστατικών.

Χρειάζεστε φυτικές ίνες από πράσινα φυλλώδη λαχανικά, δημητριακά και φρούτα, ασβέστιο από γαλακτοκομικά και τον συνδυασμό πρωτεϊνών, ψευδάργυρου, σιδήρου και μαγνησίου από κρέας, όσπρια, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

‘Οταν πρόκειται για την πρόσληψη ασβεστίου είναι σημαντικό να συνοδεύεται από Βιταμίνη D η οποία είναι καθοριστικός παράγοντας της απορρόφησής του.

Σεξ

Το σεξ συνεχίζει να επιτρέπεται την τριακοστή τρίτη εβδομάδα εγκυμοσύνης, εκτός αν ειδικοί λόγοι επιτάσσουν την αποχή και σε αυτό το στάδιο.

Αν όλα βαίνουν καλώς, ο γυναικολόγος θα σας επιτρέψει να έχετε σεξουαλικές επαφές, φροντίζοντας η στάση του σώματός σας να μην ασκεί πίεση στην κοιλιά σας.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?