10η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

10η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Τα ζωτικά όργανα του μωρού σας αρχίζουν να λειτουργούν όλα μαζί.

Αυτήν την εβδομάδα σχηματίζονται επίσης οστά και χόνδροι καθώς και μικρές οδοντώσεις στα πόδια που θα εξελιχθούν σε γόνατα και αστραγάλους.

Οι ώμοι στα χέρια του ήδη λειτουργούν και είναι σε θέση να καταπίνει και να κλωτσά.

Επίσης την 10η εβδομάδα εξαφανίζεται η ουρά και τελειώνει πλέον η εμβρυονική περίοδος ανάπτυξης.

Το μωράκι σας έχει αρχίσει πλέον να αποκτά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του.

Οι νεφροί παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες ούρων και αν το μωρό σας είναι αγόρι οι όρχεις του παράγουν τεστοστερόνη.

Το σώμα σας

Καθώς πλησιάζετε στο τέλος του πρώτου τριμήνου η εγκυμοσύνη σας θεωρείται πιο ασφαλής καθώς το μωρό σας έχει πλέον ξεπεράσει την κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξης του.

Το βάρος έχει αρχίσει να αυξάνεται και από αυτήν την εβδομάδα σε κάποιες γυναίκες η εγκυμοσύνη αρχίζει να φαίνεται.

Σταδιακά θα δείτε Η εγκυμοσύνη σας να αλλάζει και μπορεί να παρατηρήσετε ότι η μέση σας έχει αρχίσει να μεγαλώνει.

Οι ορμόνες σας, σας κάνουν ακόμη πιο ευαίσθητες και ευσυγκίνητες.

Πατέρας

Τώρα που αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι θα γίνετε πατέρας μπορεί να πλημμυρίζει το μυαλό σας από τις ευθύνες που φέρνει μαζί του ο ερχομός του παιδιού σας.

Μάθετε τώρα τι ισχύει για την άδεια μητρότητας που μπορεί να δικαιούται η σύντροφός σας αλλά και εσείς, καθώς υπάρχουν και άδειες πατρότητας.

Η σχέση με το σώμα σας

Η άσκηση κατά τη 10η εβδομάδα εγκυμοσύνης θα βοηθήσει το σώμα να παραμείνει σε καλή φυσική κατάσταση ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα νέα δεδομένα και να προσαρμοστεί ομαλά στις αλλαγές που πραγματοποιούνται.

Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μόνο εμείς είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τις δυνατότητές μας.

Η σχέση με το σώμα μας γίνεται πιο στενή από ποτέ, και κάθε φορά που δεν αντιστεκόμαστε στα ζητούμενά του, έχουμε κέρδος σημαντικό.

Το περπάτημα ή η ελαφρά άσκηση θα βοηθήσουν τον οργανισμό σημαντικά.

Μια βόλτα με φίλες, ένας περίπατος θα μας ανακουφίσουν. Μόλις γεννηθεί το μωρό, οι απαιτήσεις θα είναι τόσο αυξημένες, που όλα αυτά θα μοιάζουν απρόσιτη πολυτέλεια, άρα εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία τώρα που μπορούμε.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?