38η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

38η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Το έμβρυο

Το μωρό σας καταπίνει πολύ αμνιακό υγρό.

Tα πρώτα κόπρανα, το λεγόμενο μηκώνιο συσσωρεύεται στα έντερα.

Το μωρό ρίχνει το εμβρυονικό σμήγμα και το χνούδι που προστατεύουν το δέρμα του.

Επίσης παράγει περισσότερο επιφανειοδραστικό παράγοντα που θα αποτρέψει τους σάκους αέρα στους πνεύμονες του να κολλήσουν μεταξύ τους όταν αρχίζει να αναπνέει.

Το σώμα σας

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Καλό είναι να έχετε ετοιμάσει τη βαλίτσα του μαιευτηρίου γιατί από στιγμή σε στιγμή το μωράκι σας μπορεί να έρθει στον κόσμο.

Οι πιθανές καούρες που νιώθετε τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίζονται και εσείς πρέπει απλά να κάνετε λίγο ακόμη υπομονή.

Πατέρας

Προτείνεται οι άνδρες να είναι παρόντες κατά τη γέννηση εφόσον το μαιευτήριο παρέχει αυτή τη δυνατότητα.

Είναι μία από τις πιο εκπληκτικές εμπειρίες που θα μπορούσατε ποτέ να έχετε.

Για μερικούς μπαμπάδες είναι αρκετό να κρατούν το χέρι της συντρόφου τους και να την κοιτάζουν στα μάτια.

Αν θέλετε να αναλάβετε έναν πιο ενεργό ρόλο μπορείτε να βοηθήσετε στην κοπή του ομφάλιου λώρου.

Όλα αυτά είναι ωραία, αλλά θα πρέπει να τα συζητήσετε με το γιατρό σας αρκετό καιρό πριν τον τοκετό, ώστε να τα γνωρίζει.

Πρωτόγαλα

Αυτή την εβδομάδα υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο, να δείτε τις θηλές σας να βγάζουν λίγες σταγόνες από το λεγόμενο πρωτόγαλα, ένα κιτρινωπό υγρό που εκκρίνεται πριν το κανονικό μητρικό γάλα.

Είναι εφοδιασμένο με αντισώματα που θα προστατεύσουν αποτελεσματικά και θα προσφέρουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξή του νεογέννητου μωρού.

Αν χρειαστεί, προμηθευτείτε τα ειδικά επιθέματα στήθους που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δεν πρόκειται για περιττή αγορά. Θα σας χρειαστούν σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού.


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?