2η Εβδομάδα Εγκυμοσύνης

Η επίστρωση της μήτρας παχαίνει και τα ωοθυλάκια ωριμάζουν μέχρι να επικρατήσει το ένα που θα γονιμοποιηθεί. Μέσα στο ωοθυλάκιο περιμένει το ωάριο.

Εμφύτευση

Την 2η εβδομάδα ο οργανισμός προετοιμάζεται για την ωορρηξία. Η επίστρωση της μήτρας παχαίνει και τα ωοθυλάκια ωριμάζουν μέχρι να επικρατήσει το ένα που θα γονιμοποιηθεί. Μέσα στο ωοθυλάκιο περιμένει ένα ωάριο ή και δύο όταν πρόκειται για μη μονοωγενή δίδυμα.

Κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης δεν έχουμε ακόμα σύλληψη και ανάπτυξη του εμβρύου.Η πραγματική ηλικία του εμβρύου υπολογίζεται από την τρίτη εβδομάδα οπότε έχουμε τη σύλληψη και την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα.

Το έμβρυο

Η επίστρωση της μήτρας παχαίνει και τα ωοθυλάκια ωριμάζουν μέχρι να επικρατήσει το ένα που θα γονιμοποιηθεί. Μέσα στο ωοθυλάκιο περιμένει το ωάριο.

Το σώμα σας

Οι αλλαγές που θα παρατηρείτε μέρα με τη μέρα στην εγκυμοσύνη σας οφείλονται στην επίδραση διάφορων ορμονών, που εκκρίνονται από τους αδένες, τις ωοθήκες και τον πλακούντα. Η εντατική δράση τους στη συνέχεια είναι αυτή που στηρίζει την εγκυμοσύνη και εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Οι ορμόνες προετοιμάζουν επίσης τη μήτρα, τη λεκάνη και τους μαστούς, για να ανταποκριθούν στον τοκετό και το θηλασμό. Με την πρόοδο της εγκυμοσύνης, καθώς το σώμα θα βρίσκει μια νέα ορμονική ισορροπία, τα συμπτώματα αυτά θα υποχωρούν.

Επιλογή γυναικολόγου

Κάνουμε έρευνα διερευνώντας τις συστάσεις φίλων και γνωστών που έχουν κυοφορήσει στο παρελθόν.
Πριν καταλήξουμε, καλό είναι να συζητήσουμε με τον υποψήφιο γυναικολόγο όλα εκείνα που μας απασχολούν. Ακούμε προσεκτικά όσα μας προτείνει, αξιολογούμε τις απαντήσεις του και εξετάζουμε αν ταιριάζουν με τη δική μας οπτική για το θέμα.

Επιλογή μαίας

Είναι ο άνθρωπος που θα σας δώσει απαντήσεις στις απορίες σας, που θα σας δείξει το σωστό τρόπο να αντιδράσετε όταν φτάσει η ώρα του τοκετού, που θα είναι δίπλα σας να σας δίνει κουράγιο και συμβουλές. Είναι η μαία σας, η φίλη σας, μια γυναίκα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, γιατί θα σας δένουν τα βλέμματα που ανταλλάξατε στις στιγμές που άλλαξαν για πάντα τη ζωή σας.

Infografic – Υγιή εγκυμοσύνη

Η πορεία προς μια υγιή εγκυμοσύνη


0 Comments

Leave a reply

©2019 Το www.maia.gr αποτελείται από γυναικολόγους και μαίες, που εξειδικεύονται σε θέματα μαιευτικής. Ο ρόλος του είναι ερευνητικός, επιστημονικός και γνωμοδοτικός. Η εφαρμογή παρέχει στο χρήστη μαιευτικές πληροφορίες. Η παρούσα εφαρμογή δεν αποσκοπεί στη διαφήμιση ιατρικών υπηρεσιών. Αντιθέτως, αποτελεί ένα χώρο ενημέρωσης και ανταλλαγής ιδεών στα πλαίσια της κοινωνίας της πληροφορίας. Η Εφαρμογή παρέχει πληροφορίες γενικού χαρακτήρα και έχει σχεδιαστεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Θα πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό ή άλλο επαγγελματία του τομέα της υγείας .

Log in with your credentials

Forgot your details?